4 tipp, hogyan spóroljunk pelenka vásárláskor

4 tipp, hogyan spóroljunk pelenka vásárláskor

A pelenka, a törlőkendő és minden más baba ápolási kellék eszméletlenül drága tud lenni. Az érzés pedig kifejezetten fokozódik, amikor nagyon rövid használat után a szemétben végzi mind a pelenka, mind pedig a popsitörlő.

Az eldobható pelenkákkal ellentétben, a textil pelenka inkább gazdaságos pelenka hírében áll, még úgy is, hogy darabonkénti ára magasabb, viszont végtelenszer újrahasznosítható.

Ha azonban nem szeretnénk anyag pelenkát használni, akkor érdemes körbenézni, hogy milyen lehetőségek vannak a spórolásra. Vannak szuper gazdaságos tippek, például az átcsomagolt pelenka dobozok, amiknek csökkentik az árát, hasonlóan a sérült csomagolásokhoz.

Van néhány tuti tipp, amivel sokat spórolhat a család a pelenka kiadásokon.

1. Használjunk kuponokat és vásároljunk akciósan

A baba pelenkáinak egyik legolcsóbb beszerzése egyértelműen az, amikor figyeljük az akciókat, ha eközben nem ragaszkodunk egy márkához sem, akkor még többet tudunk megtakarítani.

2. Lassan váltsunk pelenkaméretet

Felmerül kérdés, hogy miért olyan fontos figyelni arra, hogy minél lassabban váltsunk pelenka méretet. Születés után a babák nagyon gyorsan nőnek, ezért vagy nem érdemes nagyon betárazni egy adott pelenka méretből, vagy érdemes addig használni őket, ameddig csak tudjuk. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy minél nagyobb a pelenka, minél inkább junior a méretezése, annál kevesebb van belőle csomagonként, és így annál drágább lesz.

A pelenkák méretenként javasolt súlyúak, de általában a méretek tovább viselhetőek, mint ahogy javasolják őket.

3. Ügyeljünk arra, hogyan helyezzük fel a pelenkát

Az is fontos, hogy figyeljünk arra, hogy okosan helyezzük fel a pelenkákat. Hiszen egy kis trükkel lényegesen megnövelhetjük a pelenkák babán maradásának idejét. Például, ha gyermekünk hajlamos kimozogni a felső részét a pelenkának, ami így engedni fog, akkor húzzuk fel jobban elöl a pelenkát. Ha pedig problémánk van a hátulról szivárgó szennyeződésekkel, akkor hátul húzzuk fel jobban a pelenkát.

4. Legyünk hajlandóak variálni a márkákat

Ahhoz, hogy maximalizáljuk megtakarításainkat, hajlandónak kell lennünk arra, hogy bármilyen márkájú pelenkát/törlőkendőt használjunk, amit éppen aktuálisan a legkevesebb pénzért megkaphatunk. Könnyen lehet, hogy egyik héten az egyik márka bugyipelenka akciót hirdet, míg egy következő alkalommal egy másik márka úszópelenka termékeit akciózza le.