A biológiai patkányirtás a környezetet is kíméli

A biológiai patkányirtás a környezetet is kíméli

Logisztikai parkok, állattartó telepek, bevásárló központok, magtárak, vendéglátó egységek – csak néhány helyszín abból a hosszú listából, ahol nagy eséllyel felüthetik a fejüket a különféle kártevők. Az élelmiszerrel foglalkozó üzemek és éttermek területén egyértelműen aggasztó a jelenlétük, mivel ennek járvány és közegészségügyi szempontjai is vannak.

A csótányirtás és a patkányirtás többféle metódusa is ismert, az utóbbi esetében kiemelt figyelmet érdemel a vadászgörénnyel történő rágcsálómentesítés.

Manapság fontos kérdés a természet védelme és sokan próbálnak törekedni arra, hogy tehermentesítsék a környezetüket. Egy ilyen szakmában is, mint amilyen a rágcsálóirtás, könnyűszerrel megvalósulhat a környezetbarát hozzáállás, mivel a vadászgörény bevetése nem jár együtt semmilyen vegyszerhasználattal.

A boltban kapható irtószer önmagában nem vezet túlságosan effektív végeredményre a kártevők ellen, főleg ott, ahol jelentősen elszaporodott a patkány populáció. Az ultrahangos készülék típusok, illetve a ragasztólapos- vagy élve fogós csapda pedig hamar bizalmatlanságot ébreszt az állatokban, így egy idő után már nem merészkednek a közelükbe, hiába is hívogatja őket a csábító csalétek.

A rágcsálók hihetetlenül sok kárt képesek okozni a magánterületeken és a gazdasági létesítményekben egyaránt, emiatt a folyamatos patkányirtás mindenképpen indokolt, hogy megakadályozzuk a túlszaporodásukat. A beavatkozás mértéke nem korlátozódik egy alkalomra, mivel a kártevők gyorsan képesek ismételten megtelepedni.

A cél egy olyan fenntartható védekezési szisztéma létrehozása, ami az irtás során a környezetkímélő, biológiai stratégiát helyezi előtérbe és mellette a lehető legkisebb anyagi ráfordítást igényli.

A vadászgörénnyel és kutyával történő patkányirtás teljesen biztonságos és szakszerű, az egyetlen hátránya csupán az, hogy a folyamatot követően a fennmaradt kártevőkre nincs hatással. Ezt azonban teljes mértékben kiküszöbölhetjük kombinált eljárással, tehát azzal, hogy a biológiai irtást kiegészítjük a hagyományos módszerekkel.