Tippek a sarokkanapé ideális elhelyezéséhez

Tippek a sarokkanapé ideális elhelyezéséhez

A nappalink tervezgetése közben sokunkban felmerül a kérdés, hogyan használható ki legjobban a sarokkanapé? A kanapék a nappali kulcsfontosságú részét képezik, és nagyon kedvelt hely a pihenésre, a tévénézésre, olvasásra.

Egy sokoldalú, modern és kényelmes sarokkanapé kis- és nagy terekben is elfér, szórakozás közben rugalmas ülőalkalmatosságot kínálva. Ha nem vagyunk benne biztosak hogyan illeszkedjen az ülőgarnitúra a nappalinkba, itt van néhány tipp a tökéletes összhatás eléréséért.

1. Tudatos tértervezés

Húzzunk láthatatlan vonalat az étkező és a nappali közé úgy, hogy a sarokkanapét mindkét terület közepére érdemes elhelyezni. Ez egyértelmű megosztást hoz létre anélkül, hogy falat kellene felhúznunk, így ez a megoldás kiválóan alkalmas arra is, gyorsan elő tudjuk keresni a konyhában lévő szuper ételeket és italokat.

Kreatív megoldás lehet, ha a kanapé hátulját egy kisasztallal egészítjük ki, és egy elegáns pultot készítünk a családi fényképeknek, a virágjainknak vagy bármilyen érdekesség számára, amely a legjobban megragadja személyiségünket.

2. Engedjük be a fényt

A megfelelő sarokkanapé kiválasztása nagyon fontos kis helyeken, mivel a kanapé impozáns mérete szűk helyiség benyomását keltheti. Sötét helyiségekben helyezzünk el egy állólámpát a kanapé mögé vagy mellé, hogy felvidítsa a sötét sarkokat, és a reflektorfényt – szó szerint – a kanapéra helyezze. A megemelt lábakkal rendelkező kanapé is elősegíti a szellős, meleg tér benyomásának kialakulását azáltal, hogy több fényt enged be, ha a kanapé az ablakok közelében van.

3. Dekoráljunk a kanapé körül

Néha előfordul, hogy kétségeink vannak a dekoráció kiválasztásával és elrendezésével kapcsolatban. Pedig a kanapé hossza és magassága hasznos útmutató a könyvespolcok kiválasztásához és a bútorok feletti műalkotások elrendezéséhez is. Az eredmény egy kényelmes tér, amely vizuálisan is vonzónak tűnik a család és a vendégek számára. A sarokkanapéhoz pedig ideális választás egy dohányzóasztal is, ami kiegyensúlyozza a kanapé arányait, miközben elfér rajta egy bögre teának, a kedvenc gyertyánk és könyveink is.