Sellő és trombita: két népszerű menyasszonyi ruha fazon

Sellő és trombita: két népszerű menyasszonyi ruha fazon

A testhezálló felső résszel és kiszélesedő szoknyával rendelkező ruhák már évtizedek óta töretlenül uralják az esküvői ruha trendeket. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen sokféle testalkaton mutatnak csodásan és roppant nőies darabokról van szó. A két klasszikus fazon, a sellő és a trombita minden elképzelhető szabásban, anyagban és stílusban fellelhető a szalonok kínálatában. A két típust gyakran keverik össze egymással, a különbség elsősorban a szoknyarészen keresendő. A fő ismertetőjegy, hogy a trombita a combrészen kezd szélesedni, a sellő pedig a térdnél vagy a térd alatt.

Mindkét menyasszonyi ruha fazon esetében fontos, hogy a viselője magabiztosan tudja érezni magát egy olyan darabban, mely szorosan követi a test vonalát. Ami biztos: gyönyörű homokóra alakra tehetünk szert mindkét ruha viselése során. A két fazon számtalan apró részletben lehet egyedi; az ujjak anyagösszetétele vagy éppen annak lehetősége, hogy szabadon hagyjuk a vállakat, egy-egy merészebb kivágás és rátét ezernyi olyan megoldást takar, melyek mindegyike segít kifejezni az egyéniségünket.

Amikor úgy érezzük, hogy nagyon nehéz választatunk a két stílus között, akkor ne csupán a külső jegyekre hagyatkozzunk. Sétáljunk kicsit az adott darabban. A trombita fazonú kissé nagyobb mozgásteret biztosít, így ha egész éjjel táncolni szeretnénk, közelebb állhat ez a típus az igényeinkhez, mint a sellő fazonú menyasszonyi ruha. A klasszikus sellőruha sziluettje a fordított háromszög alakú testformákon különösen hízelgően mutat. A menyasszonyi ruha alsó részének kiélesedése kiegyensúlyozza a széles vállakat, megteremtve ezzell a harmonikus, nőies arányokat.

Fontos, hogy olyan szalonra essen a választásunk, ahol a bőséges kínálat mellett készséges kiszolgálásban van részünk. Esküvői ruha szalon Budapest több pontján is várja az ünnepre készülődő menyasszonyokat. Mérjük fel alaposan a kínálatot, mielőtt döntenénk, hiszen nagyon fontos, hogy minden tekintetben minőséget kapjunk. Vigyük magunkkal a család egyik tagját vagy egy barátunkat, hogy legyen velünk egy olyan személy is a próbákon, aki jól ismeri az ízlésünket.

Egy gazdagon felszerelt szalonban nem csupán esküvőre szánt ünnepi öltözéket találunk, hanem egyéb alkalmi darabokat is, például szalagavató ruhát, báli ruhát vagy egyéb alkalmi modelleket.